Γραφείο Διασύνδεσης

Συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην 9η Διεθνή Έκθεση Πανεπιστημίων UIF

Συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην 9η Διεθνή Έκθεση Πανεπιστημίων UIF.

Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα, η 9η Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων UIF, το μεγαλύτερο διαδραστικό εκπαιδευτικό γεγονός στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο των δράσεων και δραστηριοτήτων του Ομίλου Educativa για την ενίσχυση της προβολής των Ελληνικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. To Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων εκπροσώπησε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συμμετέχοντας με δικό του περίπτερο.

Η Αντιπρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, Διεθνοποίησης και Φοιτητικής Μέριμνας, κ. Ελένη Μήλιου, Καθηγήτρια, παρέμεινε αρκετή ώρα στο Περίπτερο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνομιλώντας με πλήθος φοιτητών και ενδιαφερόμενων, προβάλλοντας το ευρύ φάσμα των επιστημονικών πεδίων, τα οποία θεραπεύει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρουσιάζοντας με ζήλο τις επιλογές που αποκτά ένας μαθητής ή φοιτητής στην μετέπειτα ακαδημαϊκή του πορεία, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τον εξέχοντα ρόλο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο «εκπαιδευτικό και ερευνητικό γίγνεσθαι» των Ελληνικών Πανεπιστημίων, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.  Επίσης, ο τέως Αντιπρύτανης κ. Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης, Καθηγητής, τίμησε με την παρουσία του, το  προσεγμένο και λειτουργικό εκθεσιακό περίπτερο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.   

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετείχε δυναμικά στη συγκεκριμένη Διεθνή Έκθεση, ενημερώνοντας μεγάλο πλήθος φοιτητών και επισκεπτών για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του Ιδρύματος, προσφέροντας παράλληλα όμορφα συμβολικά δώρα, όπως την επετειακή έκδοση για τα 100 χρόνια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που αφορά την  πορεία της γεωργίας και την εξέλιξή της έως και σήμερα. Επίσης, το άρτια καταρτισμένο προσωπικό του Τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων κ.κ. Ουρανία Χιντιρίδου και Γεώργιος Τριλίβας διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια και ποικίλο έντυπο ελληνόγλωσσο και ξενόγλωσσο προωθητικό υλικό του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την επιμέλεια των μελών του. Επίσης, σημαντική ήταν η συμβολή του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών εκπροσωπούμενο από τον  Ακαδημαϊκό Υπότροφο κ.  Ιωάννη Βαρδόπουλο.

Το Γραφείο Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικότερα με τις συναδέρφους κ.κ. Βιργινία Τσούρου και Φιλίππα Μανιού μαζί με την διοργανώτρια ομάδα του Ομίλου Educativa, η οποία ανέλαβε την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, προέβαλε για ακόμα μια φορά το δυναμικό προφίλ του Πανεπιστημίου, αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο ποιότητας των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, καλλιεργώντας στενότερες σχέσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και ενισχύοντας την διαπολιτισμική επικοινωνία σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ των παρευρισκομένων.           

Στη Διεθνή Έκθεση Πανεπιστημίων UIF συμμετείχαν πανεπιστημιακοί εκπρόσωποι από 40 Πανεπιστήμια και Κολλέγια από περισσότερες από 10 χώρες, όπου μαθήτριες και μαθητές, φοιτήτριες και φοιτητές, καθώς και απόφοιτοι, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών γονέων των μαθητών, είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πάνω από 3000 Προπτυχιακά, Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά Προγράμματα Σπουδών, να ενημερωθούν για τις διαθέσιμες υποτροφίες και να παρακολουθήσουν τις προγραμματισμένες ομιλίες ακαδημαϊκού, επαγγελματικού αλλά και συμβουλευτικού περιεχομένου.

              Για περισσότερες πληροφορίες, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την 9η  Διεθνή Έκθεση Πανεπιστημίων UIF στην Αθήνα και την επιτυχημένη συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε αυτή, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να επισκεφθούν τον παρακάτω σύνδεσμο:  Φωτογραφίες_ Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων UIF_ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

  • Έναρξη Εκδήλωσης: 10/05/2023 12:00 πμ

Μετάβαση στο περιεχόμενο