Γραφείο Διασύνδεσης

κύκλος υποτροφιών EUFORA 2023-2024 [1] της EFSA που αφορά στην επιλογή οργανισμών φιλοξενίας και υποτρόφων

Σε συνέχεια προηγούμενων μηνυμάτων σχετικά με την δημοσίευση της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για τον νέο κύκλο υποτροφιών EUFORA 2023-2024 [1] της EFSA που αφορά στην επιλογή οργανισμών φιλοξενίας και υποτρόφων, σας ενημερώνουμε ότι ο πίνακας των προτάσεων που έχουν αποσταλεί μέχρι σήμερα από οργανισμούς του άρθρου 36 διαμορφώνεται ως εξής:

University of Alicante (Analytical chemistry, nutrition and food science department)

Spain

Heavy metal levels in aquaculture algae. Assessment of risk.

Maria Soledad Prats Moya (maria.prats@ua.es)

pfefsa@aesan.gob.es

National Kapodistrian University of Athens (Dept of Chemistry, laboratory of Food Chemistry)

Greece

Quantitative tools in microbial risk assessment

Vasilis Valdramidis (valdram@uoa.gr)

Charalampos Proestos <harpro@chem.uoa.gr>

efsa@efet.gr

ONIRIS, INRAE, UMR SECALIM

France

Public Health Risk-Benefit Assessment in Foods

geraldine.boue@oniris-nantes.fr

pointfocal@anses.fr

Polytechnic University of Cartagena

Spain

Training in tools to develop Risk ranking and Quantitative microbial risk assessment along the food chain of products relevant to both countries (Spain and the country of origin of the fellow)

Prof. Pablo S Fernández

(pablo.fernandez@upct.es)

Istituto Zooprofilattico Sperimentale del Lazio e della Toscana “M.

Aleandri”

Italy

Exploring frameworks for quantitative risk assessment of antimicrobial resistance along the food chain

Roberto Condoleo (roberto.condoleo@izslt.it) Maria Francesca Iulietto (mariafrancesca.iulietto@izslt.it)

italianfocalpoint@sanita.it

University of Seville (Dept. of Nutrition, Food Science, Toxicology and Legal Medicine. Area of Toxicology. AGR258 Group)

Spain

Risk Assessment of flours, for food and feed, derived from fungi and insects grown in agroindustrial byproducts. Circular economy.

Daniel Gutiérrez Praena

(dgpraena@us.es)

pfefsa@aesan.gob.es

University of Almeria

Spain

Improvement of production/harvesting/processing technologies for large scale production of microalgae for different applications

Francisco Gabriel Acien Fernández

(facien@ual.es)

pfefsa@aesan.gob.es

* Proposal as fellow sending organisation

Organisation offering a fellow to be trained (fellow sending

organisation)

Country

Main area of interest

Contact details

University of Alicante (Analytical chemistry, nutrition and food science

department)

Spain

UV treatment of food for disinfection.

Salvador E. Maestre Pérez (salvador.maestre@ua.es)

pfefsa@aesan.gob.es

Οι απαντήσεις και η καταγραφή της συνεδρίας που έγινε στις 20/12/2022 έχει δημοσιευθεί στον ιστότοπο της EFSA μαζί με τα έγγραφα της πρόσκλησης : https://www.efsa.europa.eu/…/euba-efsa-2022-enrel-02…

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την EFSA στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

EU-FORA@efsa.europa.eu

Περισσότερες πληροφορίες για το EU-FORA και την πρόσκληση μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://www.efsa.europa.eu/en/engage/fellowship

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι μια ενημερωτική συνεδρία θα προγραμματιστεί στις 7 Φεβρουαρίου 2023, πλησιέστερα στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων, για περαιτέρω υποστήριξη αυτής της διαδικασίας και για απάντηση σε πρόσθετες ερωτήσεις.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και υποστήριξη στην εύρεση εταίρων για υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση στην EFSA.

  • Τοποθεσία: Ελλάδα

Μετάβαση στο περιεχόμενο