Γραφείο Διασύνδεσης

Erasmus Leaders 2024

Τι είναι το Erasmus Student Network

Με περισσότερους από 15.000 ενεργούς εθελοντές σε πάνω από 1.000 Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ευρώπη και με παρουσία σε 42 χώρες το Erasmus Student Network ή αλλιώς ESN αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη. Το ESN εργάζεται για τη δημιουργία ενός ευέλικτου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος υποστηρίζοντας και αναπτύσσοντας την ανταλλαγή φοιτητών από διαφορετικά επίπεδα και παρέχοντας επίσης μια διαπολιτισμική εμπειρία σε εκείνους τους φοιτητές που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια εμπειρία ανταλλαγής στο εξωτερικό. Το δυναμικό μας αποτελείται από 500 ενεργούς εθελοντές που κάθε χρόνο διοργανώνουν δράσεις και projects και παρέχουν πολύτιμη βοήθεια σε πάνω από 5000 φοιτητές.

Erasmus Leaders 2024

Το Erasmus Leaders 2024 (η 3η δημόσια εκδοχή του event) είναι το μεγαλύτερο και πιο ολοκληρωμένο διήμερο youth fair στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Για ακόμα μια χρονιά αναμένεται να φέρει σε επαφή εκατοντάδες φοιτητές και νέους από όλη την Ελλάδα με εταιρείες που προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης (career days), όσο και με ομάδες και ιδρύματα που παρέχουν ευκαιρίες εθελοντισμού, εκπαίδευσης και κινητικότητας (mobility & education days).

Η ιδέα του event γεννήθηκε το 2017, καθώς παρατηρήσαμε ότι οι εθελοντές μας (όπως και οι εθελοντές άλλων οργανισμών) αναπτύσσουν soft & hard skills, τόσο μέσα από την τριβή τους στον οργανισμό, όσο και με όλα τα extracurricular activities που ασχολούνται (π.χ. Erasmus, προσομοιώσεις). Έτσι, μέσα από το event θελήσαμε να ενώσουμε όλα αυτά τα skills με την αγορά εργασίας, αλλά και να βοηθήσουμε τους νέους να βρουν ευκαιρίες να τα αναπτύξουν. Κατά τη διάρκεια του youth fair, εκτός από το fair για τις ευκαιρίες καριέρας και σταδιοδρομίας, θα πραγματοποιούνται workshops και discussion panels.

Το φετινό event θα γίνει στις 13 & 14 Απριλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

https://www.erasmusleaders.gr/?fbclid=IwAR2ZA8O-sTCUoEgzPVjZ_WWAibGEECt_Z5RwJgDV8oCAGotfYQtwoUzAcb8_aem_ASuHT_0UcZBlZ1dzQhyef0w6Uthwf3PoYA_D6vvryUEDWVpftaytLlIM7ArzC5Vcotq4YA61zDXrFX0JNbHcm-yk

Μετάβαση στο περιεχόμενο