Γραφείο Διασύνδεσης

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος είναι στην ευχάριστη θέση να προκηρύσσει για το έτος 2024, πρόγραμμα χορήγησης βραβείων σε μεταπτυχιακούς φοιτητές πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας.

Θα χορηγηθούν τέσσερα (4) βραβεία, ύψους χιλίων ευρώ (1.000,00€) έκαστο. Δύο για εκπόνηση έρευνας για μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου κύκλου και δύο για εκπόνηση έρευνας για μεταπτυχιακές σπουδές δεύτερου κύκλου στα γνωστικά αντικείμενα της Εντομολογίας, Ακαρεολογίας και Νηματωδολογίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά (σε μορφή Word/pdf) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος (info@entsoc.gr) με ταυτόχρονη κοινοποίηση στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία του Προέδρου και της Γενικής Γραμματέως της ΕΕΕ, (dperdikis@aua.gr και abarbetaki@yahoo.gr αντίστοιχα).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 20 Μαΐου 2024

Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.), με συνέπεια στην αποστολή του για την ενίσχυση της ερευνητικής προσπάθειας στην Ελλάδα, δίχως θεματικούς και γεωγραφικούς περιορισμούς, προχώρησε σήμερα, Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, στη δημοσίευση της 4ης Προκήρυξης Ερευνητικών έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση Μεταδιδακτορικών Ερευνητών/τριών.

Κύριος στόχος της Δράσης είναι η υποστήριξη νέων ερευνητών/τριών κατόχων διδακτορικού διπλώματος, προκειμένου να κατευθύνουν αυτόνομα ως Επιστημονικοί/ές Υπεύθυνοι/ες την υλοποίηση επιλεγμένων, ερευνητικών έργων υψηλής επιστημονικής ποιότητας και αριστείας. Ειδικότερα, σκοπός της Δράσης είναι η δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων για την αξιοποίηση του υφιστάμενου επιστημονικού δυναμικού, την προσέλκυση στη χώρα νέων επιστημόνων που εργάζονται στο εξωτερικό καθώς και τη διαμόρφωση νέων προοπτικών στην επιστημονική και επαγγελματική πορεία των Μεταδιδακτορικών Ερευνητών/τριών.

Από την Τρίτη 14 Μαΐου 2024, στις 12 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) μέχρι και την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, στη 1 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), αποκλειστικά μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. (https://portal.hfri.gr/), οι ενδιαφερόμενοι/ες Μεταδιδάκτορες Ερευνητές/τριες θα μπορούν να υποβάλουν τις Προτάσεις τους σε ένα επιστημονικό πεδίο/υποπεδίο, μίας εκ των εννέα ακόλουθων Επιστημονικών Περιοχών: Φυσικές Επιστήμες, Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογίας, Επιστήμες Ζωής, Γεωπονικές Επιστήμες – Τρόφιμα, Μαθηματικά και Επιστήμες της Πληροφορίας, Κοινωνικές Επιστήμες, Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τέχνες, Περιβάλλον και Ενέργεια, Διοίκηση και Οικονομία
της Καινοτομίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός της Προκήρυξης ανέρχεται στα 9.250.000,00 ευρώ (€) και η διάρκεια των Έργων μπορεί να κυμαίνεται από 18 έως 24 μήνες.

Αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για τη συμμετοχή στην Προκήρυξη, τη διαχείριση και Υλοποίηση των Ερευνητικών Έργων θα βρείτε εδώ: https://www.elidek.gr/call/4th-call-postdoctoral-researchers/

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προκηρύσσει το πρόγραμμα υποτροφιών Αριστείας που απευθύνεται σε νέες/νέους μεταδιδακτορικούς ερευνητέςτριες της Ελλάδος που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν επιστημονική διαμονή για ερευνητικό έργο στη Γαλλία, για το ακαδημαϊκό έτος 2024.

Πρόκειται για υποτροφίες κινητικότητας μικρής διάρκειας, ξεκινώντας από έναν (1) μήνα έως δύο (2) μήνες, οι οποίες προορίζονται για νέες/νέους ερευνητές-ριες που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα, είναι κάτοχοι διδακτορικού και επιθυμούν να υλοποιήσουν έργο ή ερευνητική δραστηριότητα σε ένα ερευνητικό εργαστήριο το οποίο να συνεργάζεται/ να υπάγεται στο Πανεπιστήμιό τους ή σε ένα ερευνητικό οργανισμό στη Γαλλία.

Η παρούσα πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποτροφιών για επιστημονική διαμονή υψηλού επιπέδου (SSHN) είναι ανοιχτή έως τις 21 Ιουνίου 2024, στις 23.00 ώρα Ελλάδος.

Πρόκειται για μηνιαία τροφεία ύψους 1.705 € σε νέους ερευνητές (που απέκτησαν Διδακτoρικό τα τελευταία πέντε χρόνια) και 2.050€ για έμπειρους ερευνητές (κάτοχοι Διδακτορικού πάνω από 5 χρόνια) για την κάλυψη εξόδων διαμονής στη Γαλλία.

Δείτε περισσότερα εδώ:

Skip to content